Perushieronta

Hierontaa voidaan pitää yhtenä maailman vanhimmista hoitomenetelmistä. Hieronta on psykofyysinen hoitotapahtuma, vaikka hierontaotteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti. 

Perushieronnassa muokataan lihaksia venyttämällä ja irrottelemalla lihaksen lihassäikeitä eri suuntiin, samalla parannetaan lihaksen verenkiertoa ja elastisuutta. Verenkierron lisääntyessä lihaksen aineenvaihdunta paranee ja kuona-aineiden poistuminen lihaksesta nopeutuu. Kun lihas pysyy notkeana ja verenkierto hyvänä, pysyy lihas pidempään terveenä. Jolloin myös kireiden lihasten aiheuttamia kipuja ja särkyjä lihaksissa ja nivelissä ennaltaehkäistään ja poistetaan. 

Hieronnan kohdealue määräytyy aina asiakkaan tarpeen mukaan. Hieronta voidaan toteuttaa osa-, puoli-, tai kokovartalohierontana. Suosituin hieronta on selän ja niska-hartia alueen hieronta, mutta myös jalkoja, käsiä, pakaroita, vatsaa, päätä ja kasvoja kannattaa aika-ajoin hierotuttaa. 

Perushieronta on rentoutushierontoja voimakkaampaa hierontaa. Hieronnan voimakkuus pyritään kuitenkin aina toteuttamaan asiakkaan henkilökohtaisen tuntoherkkyyden ja toivomusten mukaan. Siksi on tärkeää, että asiakas kertoo toiveistaan ja tuntemuksistaan hoitajalle. Hieronnan ollessa liian voimakasta, asiakas joutuu jännittämään vastaan, eikä lihas pääse tällöin rentoutumaan.